I'm still alive.



okej, det var ett tag sen jag uppdaterade men jag har inte riktigt haft tid eller ork att uppdatera. men ja iaf så lever jag. har börja få mycket i skolan och har redan haft både prov i historia och matte. men jag har iaf spelat tre fotbollsmatcher här nu med JV laget och nu till veckan blir det förmodligen varsity om jag kommer ihåg passet imorgon. lyckades faktiskt till och med att göra mål i tisdags, att det typ var världens fulast skott behöver vi ju inte tala om. haha vad mer. jag juste jag har sett min första football game. det var typ värsta grejen förskolan osv. men jag förstod inte riktgit reglerna så jag tycker inte de var så speciellt. men eftermatchen får vi till in and out, vilket var trevligt. sen så har jag typ inte gjort så mycket, sett film med några från fotbollslaget, varit och shoppat, haft ett till pasta party då vi gjorde t-shirtar och idag skypade jag för första gången. :) men mamma och pappis. det var super kul. jag var värsta rädd att jag skulle få mycket hemlängtan osv, vidare efterråt men icke. känner mig mer tillfredställd (jag vet, inte det bästa ordet. låter bara obehagligt men det var det bästa jag kommer på. har lite svårt att komma ihåg alla svenska ord.) åh alltså alla som vet att jag äter glass typ jämt och ja, det är typ du Elin eftersom du alltid ringer när jag äter min glass men alltså jag har hittat meitt paradis. det heter typ couster eller nåt och det är glass med extra mycket glass. det är underbart. åhhh så gott, jag dör typ och sen forzen yoghurt. vilket är yoghurt som smakar glass och man får välja mellan massor med smaker, sen typ jordgubbar, kiwi, annans och massa annat gott och sen typ strössel, m and m och ja, det är typ himlen. du väljer vad du vill och sen väger de det bara. men ja,  har inte så mycket att skirva förutom att det är underbart gott.

Mathilda, den andra svenska utbytesstudenten.

Några av tjejerna från fotbollslaget.

Det här är ett sillyband som jag fick av Tanner, Malins värdbror. Alla har typ dem och det är armband i gummi som blir figurer. detta är en golfare om ni som min föräldrar inte ser det.


The Cake Off



Idag for jag och Malin med några andra tjejer till kyrkan där vi skulle tävla om vem som gjorde den snyggaste bröllopstårtan och ja, vi vann inte men min och Malins presentation av tårta borde verkligen fått den en vinst, men tyvärr inte, kanske förstod det inte norska och svenska... vem vet. aja, det var iaf roligt. och eftersom jag och Malin är så duktiga hade vi redan gjort läxorna tillsammans innan (vi gör de ofta tillsammans för det är lättare och ROLIGARE) men ja, sen så tänkte vi fort sätt på det spåret och äntligen få våra "nya" mobiler att fungera och ja, det gick inte så där jättebra. Vi kom ganska långt med Malins mobil och hon behövde bara gör ett test call, så skulle den vara aktiverad men det ville säg inte. Och alltså vi var nog inte de bästa på det där, för jag misslyckades redan med att skrapa fram koden som man skulle börja aktivera mobilen med, jag råkade skrapa med hela koden och  ja, det var inte så man skulle gör av någon KONSTIG anledning. förstår inte men, ja amerikaner de är ju som det är.. hahah nä, men alltså seriöst jag är sämst. åh, jag är inte den enda som tycker det, för när Trevor kom och typ frågade vad vi höll på med så visade jag honom mitt typ kort med koden på som alltså inte fanns kvar, så sa "whaaat did you do?" kollade på mig med ett ansiktisk uttryck som typ sa "är du dum i huvudet" och ja, stirrade typ i en hel minut på mig med det facet, det var läskigt. alltså förställ er själv i den situation. ja juste, läskigt. så ja, jag har fortfarande inte fått min mobil att fungera. tog med mig kamera till kyrkan med tog inga kort, eller gjorde det med Malins kamera. Jag ska blir bättre jag lovar . men ja, idag fick jag och Malin unofficaly veta att vi båda kommer spela varsity, alltså fotbollslaget snackar vi nu, och ja, det bättre. (inte alls av den anledningen att jag måste för jag är senior, utan för att vi är bäst.... hah) men ja, hade som sagt har jag inte tagit några kort så ni får se fantastiska bilder tagna av min datakamera. men jag lovar att jag ska ta blider på fredag, då har vi vår första hemma match (nu snackar vi football) och ja, det är assembly så vi får korta lektioner. JIPPIE. Jag gillar denna vecka eftersom vi också var lediga i måndags. :) och imorgon är första lektionen då vi ska dansa i dance clase, fick kläderna idag, det är TIGHTA. är allt jag har och säga... aja, nu ska jag sova. Hoppas ni alla har det bra där hemma! Saknar er!

Ps. (snälla bli inte rädda jag vet att jag ser galen ut) kortern är ifrån gårdagens träning  och ni kan se hur svettig och röd man blir, alltså det är jobbigt att spela fotboll i en och en halv timme i fyrtio grader, vill jag säga. OCH den andra jag vill säga är att jag typ redan fått shorts bränna, efter TRE träningar. Men jag ska bättra på den med lite fler träningar. den kommer bli awesome, precis som jag alltis velat ha den. och det tredje jag vill säga är har ni sett min muskler helt otroligt. Jag är ju typ boulder citys starkaste kvinna. Lina är du inte stolt? hahah och jag ska sluta nu är alldelse för trött för detta.


Labor day.

Idag ar det Labor day. och denna dag har jag spenderat med Malin och the Mongomery's. Jag vaknade klockan sex eftersom vi skulle fara till Lake mead. De har typ varsta rika och har en egen båt, så idag har jag och Mailn levt fancy (eller Malin lever iofs alltid fancy men men...) ja, det var hur kul som helst och jattefint dar. jag provade wakeboarding for forsta gangen, men det gick inte sa jattebra, men det har lovat att jag ska lara mig under aret. I am excited, men det var jattesvart och nu har jag traningsvark i mina armar. Sen sa åkte vi också någon slags ring efter båten ( ar egentligen inte en ring, men jag och Malin kommer inte ihåg vad den heter och det var som en platt som man bara holl i sig i, något som måste provas, det var galet roligt. Sen så hoppade jag, Tanner, Travor och Ashlyn från en klippa. Jag som ar hojdradd och allt. Sen for vi tillbaka till huset, duschade  och sen for alla barnen (jag, Malin, Ahslyn, Maddie, trevor, Tanner) till något southern stalle, hette något med det iaf. och Malin ar en sådana fantastisk person så hon betalade for alla. Vem ar så snall? forutom min basta norska kompis :) Nar vi sedan kom tillbaka tankte jag och Malin gora vara homework tillsammans men då kommer Maddie in och sagar att Ashlyn undrar om vi vill fara och shoppa istallet, vilket ledde till att matten fick vanta.  Och just nu sitter jag i Malins rum och hjælper henne lite med matten eftersom jag redan ar klar med min :)

PS. Emelie jag skickar ett mail till dig någon dag och berattar allt du undrar :)

 


faen ta deg jaevla ku!

Hahah alltså rubriken talar för sig själv, hahah det är bara mailn som skulle fatta den förutom alla andra av de från fotbollslaget här. För dig hade jag min första träning men fotbolllaget här. Och det verkade inte allt för bra, jag har ju typ inga träningssaker med mig så jag sprang runt i cykelbyxor en t-shirt som jag tänkta ha med mig som mysispysis och springskor medan jag svettades som en gris, alltså nu talar vi om mer än kjell under en oerhört läcker, snygg (shit kommer inte på fler av hans ord, gahah jag förstår inte hur jag kan inte kommer ihåg dem) mattelektion. ja, ni kan ju iaf försöka föreställa er detta och sen så jag gör ni det typ två gånger värre och så är vi typ där. haha  Men alltså ag skojar inte, ni förstår inte hur varmt det är, alltså jag dör typ och så kommer folk typ i jeans och ba nä, men nu är det ju ändå ganska kallt. KALLT. alltså skojar de eller jag svettas typ dygnet runt, förutom i klassrummen för där har de typ bestämt att det ska vara minus grader. Det är typ omöjligt att bestämma vad man ska ha på sig på morgonen för att först och främst har de dresscode, man får inte ha shorts eller en klänning som är kortare än dit fingertopparna räcker och på linnebanden ska minst tre fingrar rymmas, vilket typ eliminerar 99 % av min packning. och alltså sen så ska man klä sig svalt men ändå varmt, så man inte fryser i klassrummet, men då istället när man kommer ut dör man typ av värme. helt sjukt. men ja som sagt hade min första träning idag och my coach sa ba: "have in mind that most of the girls never have played soccer before, so you don't have to over do it" och typ "well, you have played soccer for a while, right? cause you can see you know what you're doing" (vet inte om detta är de exakta orden men aja.) så det blir nog kul, när jag vant mig vid the heat.

Jag har inte trådlöst internet och måste typ hålla på och koppla om sladdarna i familjens datarum så har så har därför inte kunnat blogga tidigare och inte heller haft så mycket tid. har precis gjort bort första skolvecka och är ledig i fyra dagar nu. NICE. Det är Labor day på måndag :)men ja, jag har typ gått i skolan, börjat spelat fotboll, varit med den norska utbytesstudent som jag bor granne med ( och alltså jag kommer typ bryta på norska när jag kommer hem, bara så ni är bredda) och ja, inte så mycket mer.

Ikväll var vi på pasta party med the soccer team och det var trevligt, eftersom jag är senior tog jag med dessert (bronwnies som Nancy hade gjort med chokladbitar i) vi typ åt, lekte lekar, pratade, lärde ut norska osv, det var trevligt.

Här kommer lite blider ifrån kvällen, jag tog inga bilder men Mailn (den norska utbytesstuent som bor granne med mig tog och sen var den en tjej som ville pröva min kamera så jag hade bara några kort, men ska få av Mailns sen.




Här är en bild från Mailns familjs bakgård, vi svalkade oss lite i deras pool igår och var säkert i i typ en timme och snackade svenska och norska, eller rättare sagt jag pratade svenska och hon norska, sen kom steve hennes hostdad ut och sa " are you speaking english?" vi båda svarar "NOO" ha säger " you should, you're here to speak english" och idag sa han "next time I catch you to speaking swedish and norwegian, you will have to pay me a dollar" men alltså vi tror, och alltså tror att han bara skämtar. ( haha kul att vi inte vet) aja, hade tänkt att ta massa kort för det var värsta fint med solen på väg ner och allt, men deras vardagsrum har utsikt över poolen och där satt mamman, pappan och den yngsta sonen, så jag hade ingen lust att kliva upp i bikini och börja fota när de tittade ut. (hela väggen är typ fönster eller dörrar) men då tog jag istället ett kort igen Mailns rumsfönster efter vi gått upp. Och sen så hittade jag den nerest bilden på Mailns blogg, vilken är aningen bättre där du faktiskt kan se hur de ser ut på deras baksida. :)

Men ja, nu ska jag gå och sova. För imorgon ska jag, Mailn och hennes hostmom Debbie (det var hon som hämtade upp mig på flygplatsen när jag landade i Las Vegas)fara och shoppa lite saker, bland annat lite nya kläder och fixa en telefon :) och sen så ska jag och Mailn fixa lite med en överrraskning.


Good night!

RSS 2.0